Kezdőlap>Cikkek>A Michelin első környezettudatos abroncsa, a MICHELIN e.PRIMACY
Michelin e Primacy
CikkekTechnológia

A Michelin első környezettudatos abroncsa, a MICHELIN e.PRIMACY

– Az első környezettudatos MICHELIN abroncs, amely az életciklus-elemzésnek köszönhetően minimalizálja környezeti hatását.

 – Kategóriájában a legkisebb gördülési ellenállás, amely üzemanyag-megtakarítást és csökkentett CO2-kibocsátást      eredményez, és megnöveli az elektromos járművek hatótávját.

 – CO2-semleges a vásárlás időpontjában.

 – Úgy tervezték, hogy magas teljesítményt biztosítson az elsőtől az utolsó kilométerig.

2021. március 1-től a városi kisautók, a szedánok és a kompakt SUV-ok tulajdonosai a belső égésű motoros, hibrid vagy elektromos járműveiket is felszereltethetik az új MICHELIN e.PRIMACY-val. Az új abroncs ötvözi a kiemelkedő teljesítményt, az üzemanyag-hatékonyságot, illetve a fenntarthatóságot.

Az első környezettudatos MICHELIN abroncs

Az életciklus-elemzés alapjain fejlesztett MICHELIN e.PRIMACY magas teljesítményt kínál használóinak, miközben csökkenti környezeti hatásukat. A MICHELIN e.PRIMACY A minősítést kapott üzemanyag-hatékonyság és B minősítést nedves tapadás teljesítménykategóriában. Tekintve, hogy az abroncsok kevesebb mint 1%-a ér el  A minősítést  gördülési ellenállás, illetve A vagy B minősítést tapadás terén, ezzel a legjobb minősítésű abroncsok közé került a piacon.

This image has an empty alt attribute; its file name is Michelin-e-primacy.jpg

Kategóriájában a gördülési ellenállás bajnoka

Az alacsony gördülési ellenállás a jármű típusától függően számos előnnyel jár a tulajdonosok számára:

  • Belső égésű motoros járművek esetén 100 kilométerenként akár 0,21 literrel csökkentheti a fogyasztást, amely az abroncs élettartamára vetítve megközelítően 30 ezer forint megtakarítást jelenthet.
  • A bolygónk számára jó hír, hogy a becslés szerint az abroncs élettartama alatt 174 kg-mal csökken a CO2-kibocsátás, amely megfelel annak a mennyiségnek, amit a jármű 1600 kilométer megtétele során bocsátana ki.
  • Elektromos járművek esetén a MICHELIN e.PRIMACY abroncs használata akár 7% hatótáv-növekedést is jelenthet.

CO2-semleges a vásárlás pillanatában

A Michelin úgy döntött, hogy a MICHELIN e.PRIMACY abroncsok gyártása során jelentkező CO2-kibocsátást az eladás helyén kompenzálja a Livelihoods Carbon Alapítvánnyal együttműködésben.

Tartós teljesítményre tervezve

A MICHELIN e.PRIMACY abroncsok magas teljesítményt biztosítanak az elsőtől az utolsó kilométerig. A MaxTouch ConstructionTM technológiának köszönhetően a mintázat élettartama hosszabb, valamint maximális lenyomat alakul ki, ezáltal a gyorsulás, fékezés, illetve kanyarodás közbeni erőeloszlás egyenletesebb. Emellett az abroncs a teljes élettartama alatt megőrzi optimális biztonsági tulajdonságait, és a MICHELIN e.PRIMACY még 30 ezer megtett kilométer után is átmegy a nedves úton való fékezést vizsgáló európai teszteken.

A 15 és 20 colos méretek között 56 különböző verzióban, a hibrid és elektromos járművekhez is elérhető MICHELIN e.PRIMACY az új generációs MICHELIN gumiabroncsok zászlóshajó terméke. Különösen megfelel a hibrid és elektromos technológiára történő váltáshoz, és Európa számára, Európában készül.

Nem meglepő, hogy az elmúlt hónapokban jó néhány autógyártó döntött úgy, hogy új modelljeit ezzel szereli fel. Így például a Citroën C4, a Citroën C5 Aircross, a DS4 Crossback és a Toyota Aygo is MICHELIN e.PRIMACY abroncsokkal lesz elérhető.

A MICHELIN e.PRIMACY tökéletes választás mindazok számára, akiknek fontos az üzemanyag-takarékosság és a környezettudatosság, illetve olyan elérhető árú gumiabroncsot keresnek, amely biztonságos, kiváló tapadással rendelkezik, és tartósan kínálja azt a teljesítményt, amelyről a MICHELIN abroncsai híressé váltak.

forrás: www.michelin.com

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei