Kezdőlap>Cikkek>A Volkswagen új ID.3 elektromos autója világrekordot állított fel a Hankook Winter i*cept evo 3 abroncsain
CikkekTechnológia

A Volkswagen új ID.3 elektromos autója világrekordot állított fel a Hankook Winter i*cept evo 3 abroncsain

Az abroncsgyártó Hankook is hozzájárult az ID.3 Germany Tour sikeréhez, a kampányban használt autót ugyanis az új Winter i*cept evo 3 abroncsokkal szerelték fel. A csapat 65 nap alatt több mint 28 000 kilométert teljesített Németország területén, amivel felállították a leghosszabb, elektromos járművel, megszakítás nélkül, egy országon belül megtett utazás világrekordját.

Neu-Isenburg, Németország, 2020. december 17. – A prémium abroncsgyártó Hankook sikeresen teljesítette az ID.3 Germany Tourt a Volkswagen ID.3-re felszerelt Winter i*cept evo 3 abroncsokkal. A kihívás szeptemberben indult Oberstdorfban, Németország egyik legnépszerűbb télisport-központjában, ahol az ország legdélebben fekvő szállodája is található. Az esemény szervezője, Rainer Zietlow és vezetőtársa, Dominic Brüner – mindketten a globális járműprojektekre szakosodott CHALLENGE4 GmbH munkatársai – 65 nap alatt járták be Németország minden zugát, hogy leteszteljék, mire képes a Volkswagen ID.3 nagy távolságon, valamint hogy milyen állapotban van a töltési infrastruktúra Németországban. 28 198 kilométerrel később elérték végcéljukat: Sylt, az ország legészakibb szigetének csúcsát. A csapat a Covid-19 miatt bevezetett korlátozások ellenére is felállította a leghosszabb, elektromos járművel, megszakítás nélkül, egy országon belül megtett utazás világrekordját. A túra közben 652 gyorstöltő állomáson töltötték fel a járművet, emellett a számos Volkswagen szalonban telepített fali töltőket (ún. wallbox) is igénybe vették.

„Gratulálunk Rainer Zietlownak és a csapatának, hogy ilyen nehéz időszakban is végigvitték a projektet. Örülünk, hogy az új Winter i*cept evo 3 téli abroncsunk is részese lehetett ennek a csodálatos utazásnak, garantálva a csapat sikeréhez szükséges teljesítményt, biztonságot és megbízhatóságot” – nyilatkozta Sang Hoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

A Volkswagen járműve a túra teljes egészét a Hankook legújabb, ultramagas teljesítményű téli abroncsán, a 215/55 R18 99 V XL méretű Winter i*cept evo 3-on tette meg. Az új, harmadik generációs Winter i*cept abroncs most kapott először egyirányú abroncsmintázatot. Ennek köszönhetően nem csak aqauplaning esetén biztosít tökéletes kormányozhatóságot, hanem a tapadási mutatói is kiválóak, legyen szó akár nedves útfelületről, akár alacsony hőmérsékletről. Ez kifejezetten fontos elektromos járművek esetén, ahol a nagy forgatónyomaték szinte teljesen átalakul hajtóerővé. A Hankook Winter i*cept evo 3 abroncsával a csapatnak nem okozott problémát, hogy németországi turnéjuk közben beköszöntött a tél. A Hankook legújabb ultramagas teljesítményű téli abroncsa a legmagasabb, „Kiemelkedő” értékelést kapta a legnevesebb európai autós magazin, az Auto Bild független teljesítménytesztjén.

„Hatalmas terhelés nehezedik az abroncsokra egy elektromos jármű esetén, különösen egy nagy teljesítményű, sportos kocsinál, mint amilyen a VW ID.3 is” – magyarázta a rekordkísérlet sofőrje, Rainer Zietlow. „Az új Hankook téli abroncs az út során nedves és hideg körülmények között is mindig megfelelő tapadást biztosított a lendületes és sportos vezetést lehetővé tévő nagy forgatónyomaték ellenére. Ennek köszönhetően sosem kellett kételkednünk a járművünk teljesítményében.” Az abroncsgyártó Hankook fokozatosan növeli a jelenlétét az elektromos járművekhez gyártott abroncsok piacán. Mindehhez előre mutató K+F befektetésekkel, valamint a legmodernebb technológiák alkalmazásával járul hozzá. A vállalat például a közelmúltban jelentette be, hogy más elektromos járműveket gyártó vállalat mellett a Porsche új, elektromos sportautó-modellje, a Taycan is a Ventus S1 evo 3 ev abroncsait kapja meg eredeti alkatrészként. Hivatalossá vált továbbá az is, hogy a 2022-23-as szezontól kezdve a Hankook lesz az ABB FIA Formula E World Series exkluzív abroncsbeszállítója – ebben a sorozatban harmadik generációs, teljesen elektromos versenyautók küzdenek a világ pályáin a világbajnoki címért.

forrás: www.hankooktire.com

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei