Kezdőlap>Cikkek>Nokian négyévszakos gumiabroncsok-kényelem és biztonság egész évben
Nokian négyévszakos gumiabroncsok-kényelem és biztonság egész évben
CikkekTechnológiaTermékinformáció

Nokian négyévszakos gumiabroncsok-kényelem és biztonság egész évben

Az összes évszakos gumiabroncsot vezető európai vezetők több mint fele a kényelem kedvéért választja őket – az egész éves gumikat nem kell évente kétszer cserélni. A Nokian Tyres által tavaly végzett felmérés * másik oka a biztonsági szempont. A sofőrök fele meg van győződve arról, hogy az egész évszakos gumiabroncsok Európában elég biztonságosak ahhoz, hogy egész évben használhatók legyenek, miközben megfelelnek a téli gumik összes törvényi előírásának. A felmérést négy országban végezték: Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Lengyelországban. Az új, minden évszakra szánt Nokian Seasonproof abroncsot olyan sofőrök számára fejlesztették ki, akiknek megbízhatóságra és első osztályú biztonságra van szükségük a friss vagy hóval borított téli utakon, ugyanakkor nyáron csúcsteljesítményt és vezetési kényelmet igényelnek.

„Ma egyre nagyobb az igény a biztonságra váratlan helyzetekben nedves vagy havas körülmények között, függetlenül az évszaktól. Ez az egyik fő oka annak, hogy sok európai járművet olyan gumikkal szerelnek fel, amelyek bármilyen változó időjárás esetén képesek helytállni” – mondja Catja. Wiedenmann, a Nokian Tyres for Europe marketing vezetője.

A skandináv prémium abroncsgyártó Nokian Tyres felmérésében az európai sofőrök különösen nagyra értékelték az egész éven át tartó biztonságot bármilyen időjárási körülmény között. Ez nagyon fontos, mert az időjárás Európában rendkívül változó a globális éghajlati kockázati index szerint.

A változó úttviszonyok között a legfontosabb tulajdonságok a jó tapadás és kezelhetőség, a és a kopásállóság, valamint a téli utakon való biztonsági tulajdonságok voltak. A felmérésben részt vevő sofőrök elmondták, hogy négyévszakos gumiabroncsokat a kényelem és a biztonság érdekében választottak. Általában a négyévszakos gumiabroncsok magasabb ára az oka annak, hogy sok háztartás továbbra is a szezonális gumiabroncsokat részesíti előnyben. A kényelem a fő tényező az olasz sofőröknél (70%), ezt követik a német sofőrök (63%). A biztonság a lengyel sofőrök számára a legfontosabb – 74% -uk egyetértett abban, hogy a négyévszakos gumik egész évben elég biztonságosak. Őket 56% francia és 54% olasz sofőr követte.

 A felmérés résztvevői azonban üdvözölnének némi vátozást a négyévszakos gumik ôestôben is. A legfőbb kívánság, hogy a gyártók növeljék a gumiabroncsok üzemanyag-hatékonyságát, növeljék kopásállóságukat és legyenek ellenállóbbak a sérülésekkel szeemben, valamint csökkentsék a beszerzési áraikat. Az olasz sofőrök (41%), de a német (34%) és a francia (35%) járművezetők is főleg a havas vagy latyakos vezetés miatt aggódnak, mivel úgy vélik, hogy a helyi téli útviszonyok továbbra is megkövetelik a téli gumik tulajdonságait.

Nokian Seasonproof – kényelem és biztonság

2020 őszén a Nokian Tyres piacra dobta az új Nokian Seasonproof és Nokian Seasonproof SUV termékcsaládokat, amelyek egész évben garantálják a biztonságot és a kényelmet a közép-európai járművezetők számára.

„Termékeink fejlesztésekor mindig a biztonságot helyezzük előtérbe. Az új Nokian Seasonproof abroncs praktikus megoldás azon sofőrök számára, akik el akarnak búcsúzni az évszakos gumiabroncsoktól, miközben egész évben élvezni szeretnék a biztonságos vezetést nedves vagy havas téli utakon is. „- mondja Martin Dražík, a Nokian Tyres termékmenedzsere.

Valamennyi méreten szerepel a hópehely szimbólum (3PMSF), amely azt jelzi, hogy a gumiabroncsot hivatalosan engedélyezték téli körülmények közötti használatra. A termékcsalád a modern személygépkocsiknak, terepjáróknak és crossovereknek kínál bő választékot 64 termékkel, 14–19 hüvelyk méretekkel, és T (190 km / h), H (210 km / h), V (240) km / h) és W (270 km / h) sebességi indexekkel.

Nokian Seasonproof C

A gumiabroncs kiválasztása az egy év alatt megtett kilométerek számától, a jármű életkorától és az üzemanyag típusától függ

A legtöbb szezonális gumiabroncsot kis vagy közepes méretű családi járművekre szerelik fel, amelyeknek Németországban 58% -a évente 5000-20 000 kilométert tesz meg.  A német sofőrök döntő többsége (78%) négyévszakos gumiabroncsot használ benzines autóján, őket követik  55%-kal a lengyel és 45%-kal az olasz sofőrök. Ezzel szemben a francia járművezetők 62% -a a dízelüzemű autóknál preferálja inkább a négyévszakos gumiabroncsokat.

A legtöbb válaszadó 5 évnél régebbi járművén használ négyévszakos gumiabroncsokat. Érdekes adat, hogy a Közép-Európai válaszadók mindössze 3,75% -a vásárol négyévszakos gumikat egy évnél fiatalabb járműre. Nem meglepő tehát, hogy sok sofőr egy második otthoni autóhoz fontolgatja az évszakos gumiabroncsok használatát, amelynek általában kevesebb az éves “futásteljesítménye“. A lengyel sofőrök 74% -a, az olaszok 59% -a, a németek 57% -a és a francia járművezetők 47%-a egyetért ezzel.

Növekszik az négyévszakos gumik piaca

A felmérés azt mutatja, hogy a válaszadók többsége két évnél fiatalabb gumiabroncsokat használ, ami azt jelenti, hogy ez az első szett négyévszakos gumiabroncsuk. Ez a szám Lengyelországban a legmagasabb (67%), amelyet Németország követ (57%). A járművezetők 77% -a egyetért abban, hogy a jövőben a klímaváltozás és az egyre enyhébb telek miatt fokozottan aktuális lesz a négyévszakos gumiabroncsok használata.

A négyévszakos gumiabroncsok piacának növekedése már napjainkban is viszonylag magas, 20% -25%. Ez a piac a jövőben is jelentős növekedést mutat majd – amit a felmérés is tükröz: a válaszadók 70% -a minden bizonnyal újból négyévszakos gumikat fog vásárolni járművére.

forrás: www.nokiantyres.cz

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei