Kezdőlap>Cikkek>A Hankook vállalati társadalmi felelősségvállalását platina fokozattal díjazta az EcoVadis
Hankook vállalati társadalmi felelősségvállalását platina fokozattal díjazta az EcoVadis
CikkekTermékinformáció

A Hankook vállalati társadalmi felelősségvállalását platina fokozattal díjazta az EcoVadis

A nemzetközileg elismert EcoVadis minősítő intézet, mely a világ legmegbízhatóbb fenntarthatósági értékelését szolgáltatja, a legmagasabb elismeréssel tüntette ki az abroncsgyártó Hankookot a vállalati társadalmi felelősségvállalása, és a fenntarthatóság melletti elkötelezettsége miatt.

Szöul, Dél-Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2020. június 10. – A világ vezető prémium abroncsgyártóját, a Hankookot platina fokozattal díjazta az EcoVadis, mely az egyik legmagasabb szintű elismerés a vállalati társadalmi felelősségvállalás (corporate social responsibility, CSR) területén. Ezt a magas fokú kitüntetést csak a jutalmazott iparág vállalatainak legjobb 1%-a kaphatja meg.

A Hankook vállalati társadalmi felelősségvállalását platina fokozattal díjazta az EcoVadis

Az EcoVadis egy francia központú nemzetközi intézet, amely megbízható értékeléséket készít a társadalmi felelősségvállalás terén. Az értékelés négy szempont alapján történik: környezetvédelem, munka- és emberi jogok, etikai elvek, fenntartható beszerzés. Az intézet a világ 160 országában közel 6500 vállalat munkásságát mérlegeli, és az európai autógyártók feltétlen bizalmát élvezi. Az értékeltek bronz, ezüst, arany és platina értékelést kaphatnak.

Az abroncsgyártó Hankookot platina fokozattal jutalmazták világosan megfogalmazott CSR célkitűzéseiért, számos, fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezésben való részvételéért, valamint a társadalmi felelősségvállalási irányelveiért. A vállalat nagyszabású tervei között szerepel, hogy 2050-re 100%-ban csak újrahasznosítható anyagokat használjanak, valamint hogy a 2018-as szint felére csökkentsék az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A Hankook szerepet vállal az ENSZ Globális Megállapodásában (United Nations Global Compact, UNGC) megfogalmazott fenntarthatósági kezdeményezésekben, valamint támogatja az olyan elképzeléseket, mint a fenntartható természetes gumi program. A Hankook tehát joggal került a 353 gumitermékeket gyártó társaság felső 1%-ába a vállalati társadalmi felelősségvállalás terén.

A tavalyi évben a Hankook arany minősítést kapott az EcoVadistól, ami mindössze a vállalkozások legjobb 5%-ának jár. A legjobb 1%-ot jutalmazó platina fokozat idei bevezetésével az abroncsgyártó ismét megmutathatta vezető szerepét a szektor vállalatai között. A Hankook idén is bebizonyította, hogy a világ azon vállalatai közé tartozik, melyek üzleti gyakorlataikkal nagyban hozzájárulnak a fenntartható gazdasági fejlődéshez.

„Nagy megtiszteltetés a Hankook számára az EcoVadis újfenti elismerése. Ezzel visszaigazolást nyernek az abroncsgyártás fenntartható ökoszisztémájáért tett erőfeszítéseink, valamint az elhivatottságunk a társadalmi felelősségvállalásban az üzlet minden területén.” – nyilatkozta Sang Hoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „Büszkén vállaljuk fenntarthatósági kezdeményezéseinket, és továbbra is elszántak maradunk abban, hogy jobbá tegyük a világot, amelyben élünk.” A Hankook folyamatosan bővíti fenntarthatósági törekvéseit, ezzel biztosítva növekedését és piacvezetői pozícióját. A vállalat nemcsak a pénzügyi eredményeinek fokozását tekinti működése alapvető elemének, de társadalmi hozzájárulását és a környezetbarát gazdálkodás állandó fejlesztését is. Ennek eredményeképpen a cég 2016 óta négy egymást követő évben szerepelt a Dow Jones fenntarthatósági indexén (DJSI World), 2019-ben pedig a Hankook volt az egyetlen ázsiai központú autóipari ellátó vállalat, amely szerepelt a listán.

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei