Kezdőlap>Cikkek>A légkondicionáló feltöltése és szervizelése
klímafeltöltés és szervizelés
Cikkek

A légkondicionáló feltöltése és szervizelése

A légkondicionálás feltöltése és  fertőtlenítése ózonnal

A légkondicionáló a használata során berakódik szennyeződésekkel. A páraelvezető-egységben folyadék csapódik le, ami ideális környezetet biztosít a gombák, baktériumok, vírusok és más mikróbák számára. A légkondicionáló állapotának elhanyagolása hosszú távon kellemetlen egészségügyi problémákat okozhat Önnek és szeretteinek (allergiás reakció, légúti gyulladás …). Ideális évente kétszer, de legalább évente egyszer tisztítani a berendezést. A légkondicionáló működésekor jelentkező kellemtlen szag már azt jelzi, hogy azonnali karbantartásra van szükség.

Az elhanyagolt légkondicionáló akár hétszer több baktériumot juttat az autó utasterébe, mint amennyi általában a levegőben található.

Honnan tudja, hogy a légkondicionálója nem úgy működik, ahogy kellene?

Ha a légkondicionáló nem hűt, valószínűleg alacsony a hűtőközeg szintje. Lehetséges, hogy a hűtőközeg csupán a használatból kifolyólag fogyatkozott meg, ha viszont magatól szivárog, az problémát jelent. A hűtőközeg szivárgása könnyen kimutatható UV lámpa segítségével, és kontrasztanyag hozzáadásával.

Az autó légkondicionálójának kellemetlen szagát az elpárologtatóban megtelepedő túlzott nedvesség okozza – a gyakori használat során nincs lehetősége kiszáradni. Piszkos pollenszűrő vagy penész és baktériumok is állhatnak a háttérben. Ha Ön is ilyen problémát érzékel, azonnal forduljon szakemberhez. Szervizünkben a klímaberendezés teljes körű rendbetételét biztosítjuk Önnek: tisztítást, a klímaberendezés teljes fertőtlenítését és az összes eltömődött szűrő cseréjét.

Ha légkondicionálója nem működik és gyanús hangokat ad ki, akkor valószínűleg a kompresszor hibásodott meg. A benne keringő kenőanyag (olaj) idővel elhasználódik. Ha rendszertelenüll használja a légkondicionálót, az olaj leülepedik, és hosszabb idejű kihagyás után a kompresszor károsodhat bekapcsoláskor. Ilyen hiba elhárításának költségei több száz euróra rúghatnak. Ezért azt javasoljuk, hogy, amint valami szokatlannal találkozik a légkondicionáló bekapcsolásakor, késlekedés nélkül forduljon szakemberhez

Légkondicionáló szervizelése

Maga a légkondicionáló ellenőrzése és szervizelése körülbelül egy órát vesz igénybe. A légkondicionáló rendszert egy speciális eszközhöz csatlakoztatjuk, amely figyeli a rendszer tömítését, kiszippantja és megszűri a hűtőközeget, és az optimális szintre tölti fel. A készülék tisztítja és feltölti a kompresszorban lévő olajat is. A következő fázisban a teljes légkondicionáló rendszert ózonnal fertőtlenítjük, amely elpusztítja az összes baktériumot, vírust és gombát. Végül kicseréljük a pollenszűrőt. A gyártók ennek a szűrőnek a cseréjét minden megtett 15 000 km után javasolják..

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei