Kezdőlap>Cikkek>A változékony tél sem kihívás a Nokian Tyres gumiabroncsianak
A változékony tél sem kihívás a Nokian Tyres gumiabroncsianak
CikkekTechnológiaTermékinformáció

A változékony tél sem kihívás a Nokian Tyres gumiabroncsianak

A Nokian Tyres, a téli gumik feltalálója 1934 óta fejleszt új és forradalmi gumiabroncsokat. A maximális biztonságra és a prémium minőségre való törekvés a mai napig nyilvánvaló abroncskínálatában. A Nokian Tyres téli gumiabroncsokat úgy tervezték, hogy havon, jégen és havas latyakban, valamint száraz utakon is hatékonyak legyenek, segítve a járművezetőket a téli szezon változó körülményeinek leküzdésében.

Prémium gumiabroncsok a téli gumik feltalálójától

1934-ben a Nokian Tyres gyártotta a világ első téli abroncsát, mivel az északi tél nehéz körülményei igencsak megkövetelték a fokozott biztonságot. Egy áttörést jelentő innovációt – finnül Kelirengas (fordítva „rossz időjárási gumiabroncs”) – fejlesztettek ki teherautók és buszok számára. Két évvel később létrehozták ennek a „Snow Hakkapeliitta” nevű személygépkocsi-változatátt. Ez a két találmány igazi forradalmat indított el a téli vezetésbiztonságban, amely a kezdetek óta, immár 85 éve tükröződik az autóiparban.

A Nokian Tyres a kezdetektől fogva a legbiztonságosabb gumiabroncsok megalkotására törekszik, melyek minden vezetési helyzetben helytállnak. MIndezt a szigorú, életszerű tesztek garantálják. A finnországi Ivalban található „White Hell” tesztközpont egy világhírű hely, ahol az abroncsokat zord téli körülmények között tesztelik, magasan az Északi-sarkkör felett. A Nokian Tyres tesztközpontok hálózatának legújabb létesítménye a spanyolországi Santa Cruz de la Zarza új, korszerű központja. A közismert nevén „Hakka-kör” a szigorú tesztelések továbbvitelét teszi lehetővé a jövőben, és kiváló hátteret biztosít nemcsak a nyári és négyévszakos, hanem a téli gumik teszteléséhez is. A Közép-Európai nyarat és telet szimuláló körülmények biztosítják, hogy a Nokian Tyres összes termékét kíméletlen tesztelésnek vetik alá autentikus európai éghajlati viszonyok között.

A legbiztonságosabb vezetési élmény  modern téli gumikkal

„Akár téli, akár négyévszakos abroncsainkat választja a közelgő téli szezonra, mindig számíthat kivételes biztonságukra extrém helyzetekben, például hóban és latyakban, valamint kompromisszumok nélküli tartósságukra és hosszú futásteljesítményükre” – mondja Martin Dražík, termékmenedzser. „SUV- és haszongépjárművek abroncsaink aramid oldalfallal vannak megerősítve. Ez egy olyan fejlett technológia, amelyet egyetlen más gyártó sem kínál, és amely megbízható védelmet garantál például az éles kövekkel vagy járdaszegélyekkel való érintkezés során ” – teszi hozzá M. Dražík.

Ezt a technológiát alkalmazza az idei új modell is – a Nokian Snowproof C, egy biztonságos és megbízható téli gumi, amelyet nehéz haszongépjárművekhez terveztek. A Nokian Seasonproof C egész évben használható változata garantálja a biztonságot téli körülmények között, miközben egész évben megőrzi a kiváló menettulajdonságokat.

A személygépkocsikhoz készült Nokian Snowproof prémium téli gumiabroncs és a Nokian Snowproof P UHP változata kiváló választás a Közép-Európai telekre. Az egyedi funkciókat Mika Häkkinennel, a Forma-1 kétszeres bajnokával együttműködve fejlesztették ki és tesztelték.

Ami az egyre népszerűbb SUV-kat illeti, a téli szezonra erős és stabil, nagy teljesítményű abroncsok kellenek, amelyek még nagyobb terhelést is képesek elviselni, és alkalmasak havas és jeges utakon való közlekedésre is. A népszerű Nokian WR SUV 4 pont ilyen. Enyhe éghajlatú vidékeken érdemes Nokian Tyres négyévszakos abroncsokat választani, amelyek megbízhatóságot és első osztályú biztonságot garantálnak a téli utakon, valamint csúcsteljesítményt és kényelmet a nyári hónapokban.

Minden Nokian Tyres téli és négyévszakos gumiabroncsot a 3PMSF szimbólum jelöl, amely azt jelzi, hogy téli használatra alkalmas. A legészakibb abroncsgyártó gumiabroncsai a legigényesebb körülményekkel is képesek megbirkózni, anélkül, hogy a teljesítményüket illetően kompromisszumot kellene kötnünk nedves és száraz utakon.

A Nokian Tyres téli gumik legújabb modelljei:

  • – személygépkocsikhoz: Nokian Snowproof, Nokian Snowproof P
  • – SUV-okhoz: Nokian WR SUV 4
  • – haszonjárművekhez: Nokian Snowproof C

A Nokian Tyres négyévszakos gumik legújabb modelljei:

  • – személygépkocsikhoz: Nokian Seasonproof C
  • – SUV-okhoz: Nokian Seasonproof SUV
  • – haszonjárművekhez: Nokian Seasonproof

forrás: nokiantyre.com

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei