Kezdőlap>Teszt>Nyári gumi teszt>ADAC nyárigumi teszt 2024
ADAC nyári gumi teszt 2024
Nyári gumi tesztTeszt

ADAC nyárigumi teszt 2024

16 gumiabroncs modell 215/55 R17 méretben

Az átfogó értékelés pozitív – azonban vannak olyan gumik is, melyeknél kisebb hiányosságok mutatkoznak.

A 16 tesztelt modell közül három gumi teljesített jól, tizenkettő elégséges értékelést kapott, és egy gumi elégtelenül teljesített. Örvendetes, hogy ezúttal nincs olyan gumi, amely gyenge teljesítményt nyújtana a tesztben.

Mindazonáltal érdemes lesz részletesen megvizsgálni majd ezeket az eredményeket, mivel az egyéni vezetési stílus alapján egy elégséges értékelést elért modell is tökéletesen kielégítheti az egyéni igényeket.
Minden gumiabroncs modellt teszteltek a vezetési és biztonsági tulajdonságok, valamint a kényelem és gazdaságosság szempontjából. Emellett fenntarthatósági szempontból is értékelték a gumikat. Az ADAC 2023-as nyári gumiabroncs-tesztje óta új értékelési rendszert alkalmaz a tesztek során: az összpontszám most már a vezetésbiztonság és a környezetre gyakorolt hatás egyedi pontjainak az összege.

A legfontosabb elem viszont továbbra is a vezetésbiztonság száraz és nedves úton (70 százalék arányban). A környezetre gyakorolt hatás a kopásból, üzemanyag-fogyasztásból és a zajszintből tevődik össze (30 százalék arányban).  A gumiabroncs súlya, a kopástermék tömege, valamint a gyártók károsanyag-kibocsátása vagy tanúsítványa is beleszámít ebbe a pontszámba.

A tesztelt gumik végső sorrendje az összpontszámok alapján (az első 10) :

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei