Kezdőlap>Cikkek>Aki időben lép, pénzt spórol meg
aki nem késlekedik, pénzt spórolhat meg
Cikkek

Aki időben lép, pénzt spórol meg

Több tényező is azt mutatja, hogy egy új drágulási hullám előtt állunk, ami vlágszerte érezteti majd hatását.

Az áremelkedés Szlovákiát sem fogja megkerülni. Az embereknek sajnos mélyebben kell majd a zsebükbe nyúlniuk. A téli gumiabroncsok árának emelkedése azonban a gyártók és a raktárak készleteinek köszönhetően még nem érezhető. Az október elejére tehető drágulás mértékét és a gumik végső felhasználói árát nehéz lenne most meghatározni, de az előrejelzések alapján 4% körül mozog majd.

Ezt az áremelkedést majd akkor fogják igazán az autósok érzékelni, mikor a nappali átlaghőmérséklet 7 °C környékére csökken és a téli gumik iránti kereslet hirtelen megugrik. Bővebben (szlovák nyelven) ide kattintva olvashat.

A drágulásért több tényező is felelős: a gumigyárátáshoz szükséges fő alapanyag – a természetes kaucsuk árának drágulása, a Covid-19 okozta járványhullámok, a legnagyob teherkikötők kapacitásának korlátozása, a teherhajó-közlekedés és a konténerek drágulása, a rekordhosszú késések stb.

Az emelkedő kaucsukárakért a thajfőldi és indonéziai heves esőzések felelősek, melyek jelentős károkat okoztak az idei termésben.

Azok az autótulajdonosok, akik a mostani szezonban nem késlekednek a gumivásárlással, jelentős összeget spórolhatnak meg.

forrás: aktuality.sk, pravda.sk

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei