Kezdőlap>Szolgaltatás>Autó téli felkészítése
autó téli felkészítése
Szolgaltatás

Autó téli felkészítése

A hideg évszak és a páratartalom megnövekedése növeli a jármű karbantartási igényeit. Ezért minden sofőr felelőssége, hogy ellenőrizze autóját és felkészítse a téli üzemre.

A télre való felkészülés első sorban a nyári gumiabroncsok télire való cseréjét jelenti. A törvény által meghatározott szabály, hogy a téli gumiabroncs mintázatának mélysége legalább 3mm kell hogy legyen. Némely más EÚ-tagállmokban ez 4mm.

A téli időszakban duplán igaz, hogy az autó lelke az akkumulátor. Az akksi nem megfelelő állpota bizony eléggé elronthatja a napunkat. Ebben az időszakban megnövekedik a jarmű elektromos energia-felhasználása / ülésfűtés, ablakfűtés…/, tehát ajánlott a rendszeres ellenőrzés.

A tél beálltával romlanak a nappali fény- és látási viszonyok. A jármű megfelelően működő világítása és izzói hozzájárulnak a biztonságos vezetéshez.

A téli időjárás próbára teszi az ablaktörlőket is. Ajánlott őket rendszeresen ellenőrizni, szükség esetén újra cserélni.

A fékek ellenőrzése, az olajszint- és a műszaki állapot ellenőrzése szintén a biztonságos vezetés alappillérei közé tartoznak.

Minden felelősségteljes gépjárművezető számára természetes a téli felszerelés bebiztosítása. Legjobb, ha mindig kéznél van egy ablakkaparó, jégoldó spray, kisseprű, kislapát, meleg takaró, esetleg hólánc.

Szervizünkben, egy átfogó szolgáltatás részeként, a következő műveleteket végezzük el:

– A gumiabroncsok ellenőrzése/cseréje

– A kerekek ellenőrzése

Folyadékok szintjének ellenőrzése/feltöltése / fagyálló ablakmosó- és hűtőfolyadék/

A motorolaj szintjének ellenőrzése/feltöltése

Az olajszűrő ellenőrzése/cseréje

Az akkumulátor ellenőrzése/cseréje

Az ablaktörlők ellenőrzése/cseréje

– A lámpák és az izzók ellenőrzése

– A fékek és a futómű ellenőrzése

– A kötelező téli felszerelés ismertetése

Egy ilyen ellenőrzés olyan hibákat vagy hiányosságokat is feltárhat, amelyek javítása több időt igényel (alkatrészek beszerzése, összeszerelés…), ezért nem ajánlott megvárni a tél beálltát.

Kérjen időpontot online: info@no1pneu.sk vagy a : 0908 59 22 46-os telefonszámon!

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei