Kezdőlap>Cikkek>Hankook gumiabroncsok a 2022-es nyárigumiteszteken
Hankook gumiabroncsok a 2022-es nyárigumiteszteken
CikkekNyári gumi tesztTeszt

Hankook gumiabroncsok a 2022-es nyárigumiteszteken

A prémium gumiabroncs-gyártó Hankook meggyőző teljesítményt nyújtott a Ventus mintázataival az európai szaksajtó által nemrégiben közzétett független nyáriabroncs-teszteken.

A Ventus S1 evo 3 SUV esetében a 18 colos méretet tesztelték, amely a „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítéseket kapta az Auto Bild Allrad magazin értékelése alapján.

A szerkesztők a döntésüket a „terepen és száraz utakon nyújtott csúcsteljesítményre” alapozták (Auto Bild Allrad, 2022/4). Az ultramagas teljesítményű (UHP)  modell SUV-változata terepen is jó választásnak bizonyul: „jó tapadás laza kavicsos és sáros terepen”.

„Vállalatunk világszerte arról ismert, hogy az innovatív és jövőorientált gumiabroncs-fejlesztésre törekszik. Ezért nagyon örülök, hogy az európai szaksajtó díjazza a Ventus-család termékeit. Az eredmények ismét azt mutatják, hogy a Hankook gumiabroncsok jó választást jelentenek ügyfeleink számára” – reagát a Hankook.

Ventus S1 evo 3

A Ventus S1 evo 3 és a Ventus S1 evo 3 SUV egyebek mellett rendkívül erős peremhuzallal van ellátva, amely a megerősített oldalfallal kombinálva nemcsak sportos-dinamikus vezetést, hanem nagy menetstabilitást, egyenes vonalú mozgást és kormányzási pontosságit biztosít, különösen nagy sebesség esetén. Különösen a nedves tapadás és a vezetés/kormányzás pontossága terén valósítottak meg további fejlesztéseket. Számos jól ismert autógyártó használja ezt a gumiabroncsot eredeti felszerelésként a csúcsmodelljeihez. Az Auto Motor und Sport értékelése szerint „nagyon rövid féktávolság tapasztalható nedves aszfalton, abszolút biztonságos, meglepetésektől mentes viselkedés a nedves kanyarokban” és „biztonságos a hirtelen kikerülő manőverek esetén” (Auto Motor und Sport, 2022/3).

Sikeres elődjéhez, a Ventus Prime 3-hoz képest az új Ventus Prime 4 tulajdonságait gyakorlatilag minden lényeges ponton továbbfejlesztették. A prémium gyártó új, nagy teljesítményű generációjának kezelhetőségét és gördülési ellenállását tovább optimalizálták. A Hankook mérnökei a futásteljesítményt is bő ötödével növelték az elődjéhez, a Ventus Prime 3-hoz képest. A „nagy futásteljesítményű összetett technológia” (High Mileage Compound Technology) ebben meghatározó szerepet játszik.

Ventus Prime 4

Az Auto Bild a nagy nyáriabroncs-tesztjében a Ventus Prime 4 abroncsról a következőket írja:„új márkatermék, amely száraz és nedves utakon kiváló irányíthatósággal,rövid nedves és száraz féktávolsággal és jó futásteljesítménnyel rendelkezik” (Auto Bild, 2022. március 10.).

A Ventus S1 evo Z ultramagas teljesítményű gumiabroncsként új korszakot jelent a vállalat csúcskategóriás portfóliójában. Az extra tapadást és oldalirányú stabilitást igénylő, igényes sportautók számára kifejlesztett Ventus S1 evo Z nem köt kompromisszumokat a tartósság és a biztonság terén. A modellt már a BMW X3 M, a BMW X4 M, a Porsche Panamera és a limitált darabszámban gyártott Mini John Cooper Works GP eredeti felszereléseként használják. A Hankook új fejlesztésű, szilícium-dioxiddal dúsított gumikeveréket használt ezekhez az abroncsokhoz, és a vulkanizálás különösen kíméletes, alacsony hőmérsékleten történik.

A Sport Auto a profilt a „dinamikus-sportos” kategóriába sorolja. Továbbá „az aquaplaning megelőzését célzó kiváló óvintézkedéseknek köszönhetően vizes úton is teljesen biztonságos a vezetés” (sport auto, 2022/4).

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei