Kezdőlap>Cikkek>A Continental bemutatja a WinterContact TS 870 és a WinterContact TS 870 P modelleket
Continental TS870
CikkekTechnológiaTermékinformáció

A Continental bemutatja a WinterContact TS 870 és a WinterContact TS 870 P modelleket

Figyelembe véve a modern autógumik teljesítményének az utóbbi években bekövetkezett változásait, érthető, ha azt feltételezzük, hogy már nem nagyon lehet mit fejleszteni. A Continental WinterContact TS 870 és WinterContact TS 870 P azonban épp ennek az ellenkezőjét bizonyítják: a gumiabroncs-technológiában még mindig van lehetőség új szintre lépni.

WinterContact TS 870 – közepes méretű autókig

A jól bevált -a szaksajtó által is elismert- WinterContact TS 860 utódja, amely tovább viszi a kiemelkedő téli teljesítmény és a kiváló vizes időjárási tulajdonságok ötvözetét, miközben meggyőző ökológiai tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek ellenére a WinterContact TS 870 egy teljesen új termék, amelyet alapjaitól kezdve újonnan fejlesztettek ki a szerkezete, futófelületének mintázata és összetétele szempontjából. Az új WinterContact TS 870 abroncs jobb tulajdonságokkal rendelkezik a havas úton való tapadás, a nedves időjárási körülmények közötti haladás és száraz utakon való kezelhetőség tekintetében egyaránt. Figyelembe véve az egymással ellentmondó célkitűzéseket, amelyekkel a fejlesztési mérnökök rendszeresen szembesülnek a biztonság szempontjából releváns tulajdonságok és a környezeti teljesítmény vonatkozásában, az elért eredmények mindkét területen lenyűgözőek: A futásteljesítmény tíz százalékos növekedése mellett a gördülési ellenállás is két százalékkal csökkent.

A havas felületen való még jobb tapadást az újonnan kifejlesztett 3D reteszelő lamellák biztosítják, amelyek a lehető legjobb szögben állva érintkeznek a hóval. Ahogy a futófelület blokkjai mélyebbre hatolnak a hóban, hatékonyabban tudják azt bezárni, hogy extra tapadást biztosítsanak. További biztonságot nyújtanak az átlós barázdákkal párhuzamosan elrendezett mély lamellák. Ezek a lamellák számos éllel rendelkeznek, lehetővé téve a dinamikus erők hatékonyabb átadását, és jó egyenes és kanyarodási tapadást biztosítanak a hóval borított utakon.

A fejlesztők számára ennek a kialakításnak az egyik előnye az volt, hogy így képesek voltak még nagyobb hózsebeket létrehozni a futófelületen. Ezek feltöltődnek hóval, és még jobb tapadást biztosítanak. Itt alkalmazza a Continental a SnowCurve + technológiát. Az ezzel a technológiával rendelkező gumiabroncsok speciális horonyos falszerkezettel rendelkeznek, amely a futófelület több mint 1000 pontján képes bezárni a tömörített havat. Ez nagyobb tapadást biztosít és a fékerő jobb átadását teszi lehetővé – különösen kanyarodás közben.

A csúszós téli utakon a féktávolság további csökkentése érdekében a Continental tíz százalékkal megnövelte a WinterContact TS 870 érintkező felületén a futófelület-blokkok számát. Ezeknek a blokkoknak az élei és a lamellák úgy működnek, mint egy ablaktörlő, gyorsan eloszlatják a hóolvadást és biztosítják a jó tapadást a jeges felületeken.

Continental Winter Contact 870

A WinterContact TS 870 V alakú futófelület-mintával rendelkezik, a fő V alakú barázdák az abroncs körül futó hullámos középhorony felé haladnak. A Hydro Grooves technológia és a középső horony kombinációjával a fejlesztők képesek voltak még gyorsabb vízkiszorítást elérni esőben történő haladás esetében. Ez pedig még hatékonyabb védelmet nyújt a vízen siklás ellen, és tovább javítja a fékteljesítményt nedves úton. A másik tényező, amely segíti a rövid féktávolság elérését, az újonnan kifejlesztett futófelület-keverék, amely az előző modellhez hasonlóan Cool Chili néven ismert. A speciális gyanták keverékével ez jobb tapadást és rövidebb féktávolságot biztosít nedves körülmények között.

A gumiabroncs kiemelkedő környezeti tulajdonságainak titka mindenekelőtt a polimer keverékben rejlik. Az optimalizált térhálósűrűség nagyobb rugalmasságot eredményez, javítva a gumiabroncs és az út közötti érintkezés minőségét. Ez csökkenti a kopást és növeli az abroncs futásteljesítményét. A Cool Chili vegyület ugyanakkor csökkenti a gördülési ellenállást, az üzemanyagfogyasztást és ezáltal a CO2-kibocsátást is.

A WinterContact TS 870-et olyan modellekhez fejlesztették ki, mint a VW up!, a VW Golf és a Citroën C4. A magasabb árú modellek, köztük a BMW 1-es és a 3-as széria is biztonságosan halad majd a hideg évszakokban is a Continental új téli gumijával. A termékcsalád kezdetben 19 méretet tartalmaz 14–17 colos felnikhez, 45–65 profilaránnyal és 175–225 milliméter szélességgel

WinterContact TS 870 P középkategóriás autókhoz és terepjárókhoz

A Continental fokozatosan bemutatja a WinterContact TS 870 P-t a, TS 850 P utódját. A WinterContact TS 870 P esetében, hasonlóan a „kistestvéréhez”, a Continental a továbbfejlesztett Cool Chili keveréket és a Hydro Grooves technológiát alkalmazza. Annak érdekében, hogy nagyobb biztonságot nyújtson a szélesebb gumiabroncsokkal rendelkező vezetők számára, a fejlesztők úgy döntöttek, hogy elhagyják a hagyományos V alakú futófelületet. Ehelyett a WinterContact TS 870 P abroncsot a Continental egy merevebb konstrukcióra alapozza, melyen négy nagy kerületi horony fut a futófelület-blokkok sorai között. Ez az innovatív futófelület-szerkezet, amely nagyon eltér az elődjétől, jelentős előnyöket kínál – különösen nedves körülmények között. Nagyon gyorsan kiszorítja a vizet az érintkezési felületről, ami jobb kezelhetőséget, rövidebb féktávolságot és hatékony védelmet nyújt a vízen siklás ellen.

A gumiabroncs bevált elődjéhez képest a fejlesztők négy százalékos javulást értek el a nedves fékezés területén és nyolc százalékkal jobb eredményt a vízen siklás tulajdonságokban – anélkül, hogy más szempontból romlott volna az abroncs teljesítménye. Külön említést érdemel a jégen történő fékezés öt, a száraz kezelhetőség hat és a havas kezelhetőség hat százalékos javulása. Ez az új Continental téli gumiabroncs meggyőző ökológiai tulajdonságokkal is rendelkezik: A gördülési ellenállás két százalékos csökkenése mellett a futásteljesítmény 16 százalékkal nőtt.

A termékcsalád kezdetben 52 személygépkocsi- és terepjáró-méretet tartalmaz 16–21 colos felnikhez, 35–65 profilaránnyal és 205–255 mm szélességgel.

forrás: continental.hu

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei