Kezdőlap>Technológia>2020 a négyévszakos gumik éve?
TechnológiaTermékinformáció

2020 a négyévszakos gumik éve?

Életünk minden részletében változást hozott a koronavírus. Azt viszont kevesen gondolnák, hogy az autógumik piacán is hat a Covid. Változtak-e a járvány miatt az abroncs használati szokások? A Bridgestone szakértői utánajártak.

Az Europol adatai szerint a gumiabroncsok piacán az elmúlt öt évben lassú emelkedést láthatunk. Azonban ha csak az elmúlt másfél évet vizsgáljuk, eltűnik a növekedés, a piac pedig stagnál. Kivételt képeznek a négyévszakos gumik, ahol viszont kimutatható a növekedés. Hasonló tendenciák figyelhetők meg egész Európában.

2020-ban jól látható növekedést mutat a négyévszakos abroncsok magyarországi kereslete. A január és augusztus közötti időszakban a növekedés 25%-os volt. A Bridgestone szakértői összefüggést látnak az emelkedés és az ebben az időszakban érvényben lévő utazási korlátozások között. 

bridgestone négyévszakos gumi abroncs

Az idei év júliusában a négyévszakos abroncsok értékesítése rekordot döntött (8,5% volt, szemben az egy évvel korábbi 5% alatti adattal, augusztusban pedig szintén az átlagos érték fölött maradt (6,9%). Ugyanezt a trendet erősíti a lengyel (2020-ban 12%) példa is, Németországban pedig először sikerült átlépni a 20%-os részarányt. 

Magyarázat lehet, hogy az utazások korlátozása miatt a tulajdonosok úgy döntenek, egy költséghatékonyabb megoldást választanak. Ugyanakkor az elmúlt évek fejlesztései is erősítik a vásárlók bizalmát a négyévszakos abroncsokban.

Mindenkinek jó döntés?

Természetesen azokban a helyzetekben, amikor valaki rendszeresen hosszú utakat tesz meg, évente több, mint 8.000-10.000 km-t autózik, nem a négyévszakos gumi az ideális választás. Szintén a négyévszakos megoldás ellen szól, ha nincsen választásunk, mert hóesésben és fagyban is használnunk kell gépjárművónket. Ugyanakkor azok számára, akik többnyire városon belül és rövid távokra használják autójukat, általában havonta egyszer tankolnak csak, ideális választás lehet. A négyévszakos gumik 4mm-es profilmélység felett tekinthetők télinek, amennyiben ezt a gumin látható hópihe is jelzi. 4mm alatt kizárólag nyári körülmények között használhatók biztonságosan, de ebben az esetben is csak maximum 3mm-es profilmélységig.

A négyévszakos abroncsok pénztárcakímélő, jó megoldást jelenthetnek sokaknak, de kizárólag abban az esetben, ha a vezetési szokásoknak maximálisan megfelelnek. Az Ön számára tökéletes gumi kiválasztásában kérje szakértő kollégáink segítségét!

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei