Kezdőlap>Cikkek>Michelin CrossClimate 2
Michelin CrossClimate 2
CikkekTechnológiaTermékinformáció

Michelin CrossClimate 2

A Michelin új generációs négy évszakos gumiabroncsa

A számos, néha ellentmondásosnak tűnő teljesítményjellemzőnek köszönhetően a MICHELIN CrossClimate 2 évszaktól függetlenül képes ellenállni az úton tapasztalható legtöbb időjárási viszontagságnak.

A négy évszakos gumiabroncsok kategóriájának vezetője

Szeptember 1-én a Michelin megkezdte a CrossClimate 2 értékesítését. Az Európa-szerte egyidejűleg bemutatott új generációs négy évszakos Michelin abroncs legfőbb tulajdonságai:

– A nyári gumiabroncsok előnyeivel rendelkezik fékezési teljesítményben, energiahatékonyságban és élettartamban száraz és nedves utakon egyaránt.

A téli gumiabroncsok vontatási és fékezési teljesítményének előnyeit nyújtja havas és alacsony hőmérsékletű úton. MICHELIN CrossClimate 2 rendelkezik 3PMSF minősítéssel, tehát az abroncs használata biztonságos havas útfelületen, és hóban is meggyőzően teljesít.

 A négy évszakos gumiabroncs-kategória vezetőjeként a Michelin CrossClimate 2 az élen végzett számos prémium termékeket is vizsgáló európai teszten.

 • Első helyen áll fékezési teljesítményéért:
  • Száraz utakon.
  • Nedves utakon (kopott gumiabroncsok, a szabályozásban megengedett legkisebb mintázati mélységig).
  • Havas úton az elsőtől az utolsó kilométerig (új és kopott gumiabroncsok esetében is).
 • Első helyen áll vontatási teljesítményéért havas úton, az elsőtől az utolsó kilométerig (új és kopott gumiabroncs esetében is).
 • Második helyen áll fékezési teljesítményéért nedves utakon (új gumiabronccsal vizsgálva).
 • Kiváló hatótávolság és gördülési ellenállás

Az innovatív technológiáknak köszönhető magas teljesítmény az elsőtől az utolsó kilométerig

A Michelin a CrossClimate 2-nél sikerrel gyúrta össze a teljesség igényével különböző anyagtechnológiák előnyét. Példátlan tulajdonságait úgy fejlesztették, hogy a lehető leghatékonyabb egyensúlyt alakítsák ki a futófelület anyaga és mintázata között, valamint irányt mutassanak a piacon az új generációs négy évszakos abroncsoknak az elsőtől az utolsó kilométerig, egészen a szabályozásban megengedett legkisebb mintázati mélységig. A Michelin CrossClimate 2 új és kopott gumiabroncsként is az élen szerepelt kilencből hat (legfőképp vontatási és fékezési teljesítményt vizsgáló) teszten 2020-ban és 2021-ben.

Emellett a Michelin CrossClimate 2 gumiabroncs kiemelkedő hatótávolságot biztosít: anyagának és a lépcsőzetesen elhelyezkedő lamelláknak köszönhetően csökken a gördülési ellenállás és megnő a gumiabroncsok élettartama.

Tartós teljesítmény- A Michelin CrossClimate 2 kiemelkedő jellemzője

A gumiabroncsok a hosszabb élettartamuknak köszönhetően mindenki számára előnyösek:

– Az autósoknak:

 • több kilométert tudnak megtenni ugyanazzal a szett abronccsal,
 • gazdaságos, kilométerre vetítve sokkal jobb ár-érték arány,
 • az abroncs gördülési ellenállása kilométerről kilométerre hozzájárul az üzemanyag-megtakarításhoz is.

– A bolygónak:

 • A kevesebb gumiabroncs kevesebb nyersanyagot igényel, így az előállítási folyamat kevesebb hulladékot termel.
 • A megnövelt gördülési ellenállás alacsonyabb CO2-kibocsátást jelent. A Michelin CrossClimate 2 gördülési ellenállása összehasonlítható egy hasonló standard abroncséval.

A Michelin CrossClimate 2 a 15 és 20 colos méretek között 105 különböző méretben elérhető. A kínálat 65 új méretet tartalmaz, amely 40%-os bővülést jelent elődjéhez, a Michelin CrossClimate+ képest.

Michelin CrossClimate 2 termékcsaládot kizárólag Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban gyártják, összesen hét európai gyárban. „Bevezetése óta az eredeti Michelin CrossClimate nagy hatással volt az európai négy évszakos gumiabroncsok piacára, amely azóta 19%-ot meghaladó éves növekedést mutat amellett, hogy ez volt az egyetlen szegmens a pandémia alatt, amely folyamatosan növekedett” – jelezte Scott Clark, a Michelin ügyvezető alelnöke. „A következő öt évben ez a szegmens várhatóan évente több mint 16%-kal bővül. A Michelin CrossClimate 2 egy újabb példája a Michelin-csoport fenntartható stratégiájának: biztonságosabb, hosszabb élettartamú és gazdaságosabb.”

forrás: michelin.hu/sajtószoba

Kapcsolat – Bugár gumi- és gyorsszerviz

tel.: 0908 59 22 46
cím: Múzejná 520, Duajská Streda
e-mail: info@no1pneu.sk
Partner hűségprogram kedvezményei